Even voorstellen...

HART voor KINDEREN

Investeren in kinderen en jongeren

begint bij het herkennen van hun behoeften!

Even voorstellen...

Ik ben Soumaya Ouchani en ben dol op kinderen!

Al van jongs af aan vind ik het ontzettend leuk en mooi om de ontwikkeling van kinderen te zien en te volgen. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe kinderen zich ontwikkelen, waarom kinderen

met dezelfde opvoeding zich toch anders kunnen gedragen, welke invloed ouders hebben op kinderen en waarom kinderen zich gedragen zoals zij zich gedragen.

 

Na de HAVO te hebben afgerond heb ik met veel liefde en plezier de opleiding Pedagogiek gevolgd aan de Educatieve Hogeschool van Amsterdam. Pedagogiek is de wetenschap die zich richt op de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. In mijn laatste jaar van de opleiding pedagogiek, heb ik een minor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie orthopedagogiek. Orthopedagogiek is de wetenschap die zich richt (op het doen van onderzoek naar) de ‘normale’ en ‘afwijkende’ ontwikkeling van kinderen en jongeren.

 

In augustus 2013 ben ik met veel trots afgestudeerd als pedagoog. Een pedagoog is gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren en ondersteunt ouders, (mede)opvoeders en beroepskrachten bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Tijdens mijn stages en op mijn werkplekken (o.a. in de opvoedingsondersteuning, kinderopvang en in het onderwijs) heb ik met honderden kinderen en met veel ouders, medeopvoeders en beroepskrachten gewerkt. Ik heb uitgebreide kennis van de ontwikkeling van kinderen en jongeren en professionele ervaring met kinderen met een ‘gemiddelde’ ontwikkeling, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafde kinderen.